Turulkisgep.hu
fbvi
fb2vi2
-
0
Turulkisgep.hu
Turulkisgep.hu
Kertészeti, erdészeti termékek Építőipari termékek Szolgáltatások Újdonságok Akciós Szállítás/Fizetés Kapcsolat

A Husqvarna világa

A Turulkisgép webáruház kizárólag Husqvarna márkájú kertészeti, erdészeti, építőipari gépek forgalmazásával, értékesítésével foglalkozik.

Husqvarna kerti fűnyíró traktorok és riderek

A Husqvarna fűnyíró traktorok megbízható minőségükről, kitűnő vágási teljesítményükről és remek vezetési komfortjukról ismerhetők meg. A fejlesztésük során a remek vágásteljesítmény és vágási minőség mellett a gazdaságosság, a könnyű karbantartás és a vezető legnagyobb komfortja volt a legfőbb szempont. Ezekre a Husqvarna traktorokra a legismertebb gyártók motorjait szerelik és a hajtóművek közül is a legmegbízhatóbbakat építik be a traktorokba és riderekbe. A meghajtásuk mechanikus sebességváltó bár a többségüknél már hidrosztatikus meghajtást találunk. A hidrosztatikus megoldás előnye a magas komfort, kényelem, és ami nagyon fontos, a kitűnő manőverezési képességük. A vezetőülés és a kormány kialakítása is a vezető maximális kiszolgálása érdekében történt, hogy a munka végzésekor a lehető legnagyobb teljesítményre és a precizitásra törekedhessen. A kormánymű kialakításának köszönhetően a Husqvarna traktorok nagyon könnyen kormányozhatók. Az akadályok, bokrok, virágágyások vagy a fák kerülgetése sem jelent akadályt. Ezek kerti traktorok minimális karbantartást igényelnek. Olajcsere, olajszűrő csere, a vágókések élezése és a megfelelő pontok zsírozása. A munkavégzés módját tekintve lehetnek fűgyűjtősek vagy gyűjtő nélküli úgynevezett oldalkidobós traktorok, valamint egyre népszerűbbek a frontkaszás, úgynevezett "rider" modellek. A kerti traktorok nemcsak a fűnyírási szezonban használhatók, hanem egész évben, minden évszakban a különböző adapterek segítségével. Tartozékok széles választéka áll rendelkezésre utánfutó, hótoló, sószóró és még sok egyéb eszköz teszi univerzálissá és nagyon jól kihasználhatóvá ezeket a kistraktorokat.

Azt a Husqvarna traktort nevezzük ridernek, amelyiken a vágóasztal nem a traktor hasa alatt, hanem a traktor előtt került elhelyezésre. Ez jó néhány előnyt jelent. A legfontosabb ezek közül a munkaeszközre való rálátás. A ridereken a vágóasztal előre került felszerelésre, így a vezető pontosan látja a vágandó felületet, precízen, pontosan tud manőverezni továbbá a bokrok, sövények, padok alatti vágás is könnyedén megoldható. A középen csuklós kormányrendszer miatt nagyon  fordulékony és mozgékony eszköz, így kis helyen képes megfordulni. Könnyedén lehet körbe nyírni a fák törzsét, virágágyásokat, egyéb akadályokat. Szerszám igénybevétele nélkül tudjuk a vágóasztalt kifordítani a szerviz álláspontba, így egyszerűen és alaposan lehet tisztítani, takarítani esetleg a késeket kicserélni. 30 év tapasztalat és fejlesztés vezetett a riderek mai kialakításához és műszaki megoldásaihoz. A meghajtásukat tekintve vannak 2 kerék meghajtású vagy 4 WD, azaz összkerék meghajtású típusok. Amennyiben dombos területen, meredekebb emelkedőkön szükséges a füvet vágni az összkerékhajtású modellt választva még nedves felületen sem akadunk el a frontkaszás Husqvarna 4WD traktorral. A traktor elé helyezett kombi vágóasztallal akár magasabb füvet is levághatunk, de a mulcsozó vágási módot használva a lekaszált füvet egészen apróra darálva, gyűjtés nélkül is remek vágás felületet érhetünk el. A legújabb Husqvarna rider modellek pedig már fűgyűjtővel kerültek kialakításra ahol tartályba juttatásáról egy speciális továbbító csiga gondoskodik ezáltal a nedves fű vágása és összegyűjtése sem okozhat problémát.

Robotfűnyíró Automower

Unja már a fűnyírást? Itt az ideje egy Husqvarna robotfűnyíró beszerzésének! Egy automowerrel egyszer s mindenkorra elfelejtheti a fűnyírás gondjait. A fűnyíró robot önállóan lenyírja a teljes pázsitot automatikusan és halkan! Akkor, mikor ön szeretné. Egy rendkívül környezetbarát eszköz, mert a mindössze 58 dB zajszintjével a fűnyíró robot könnyedén dolgozik a kertben az ön vagy a szomszédjai zavarása nélkül. A gyönyörű pázsit egyik titka a rendszeres és sűrű fűnyírás. Ezt tökéletesen leginkább egy robot fűnyíróval valósíthatja meg, ami az ön felügyelete nélkül, akár éjjel akár nappal elvégzi a fű nyírását. Egy véletlenszerű haladási mintát követve az automower eljut a kert minden rejtett zugába. Egyaránt könnyedén dolgozik nedves és esős időjárási viszonyok között is valamint nehéz terepen, beleértve a meredekebb lejtőket, dombokat is. A Husqvarna egyes robotfűnyíró típusokhoz már elérhető mobiltelefonra letölthető alkalmazás is, melynek használatával teljesen irányítása alá vonhatja az üzemidőt így az önné lehet a kert amikor csak szeretné. Egy fűnyíró robot folyamatosan vágja a füvet, ahogyan az nő. Ez a fű vágásának a legkíméletesebb módja. Addig amíg egy hagyományos fűnyíró rendszerint néhány centiméteres nyesedéket vág le amit aztán összegyűjtünk és eltávolítunk, az automower nyesedéke csak néhány milliméter hosszú ami a talajra hullva talajtakaróként funkcionál és gyorsan komposztálódva egyben biztosítja a pázsit természetes tápanyag ellátását is. 

Husqvarna Fűnyírók

A fűnyírók tervezésénél fontos szempont volt a megfelelő ergonómia, azaz a minél kényelmesebb fűnyírás. A kompakt kialakítás minden esetben könnyű irányíthatóságot garantál. A nagyon erős váz és az alaposan kidolgozott részletek biztosítják a tartósságát és a karbantartást is leegyszerűsítik. Akár az egyszerű hajtás nélküli típust, vagy egy kerékmeghajtású önjáró modellt vagy egy változtatható sebességfokozatú fűnyíró gépet választ, minden esetben számíthat az igényeit kielégítő megbízható teljesítményre. Nehezebb terepre akár összkerék meghajtású Husqvarna fűnyírót is választhat.  Amennyiben gondot okoz önnek vagy kényelmetlen a fűnyíró motorjának berántásával, azaz elindításával bajlódni, választhat egy önindítós Husqvarnát, ahol a fűnyíró indítási problémáit mindörökre elfelejtheti. A motor beindítását ezeknél a típusoknál egy akkumulátorral meghajtott önindító motor végzi el ön helyett, az indítókar elmozdításakor. Elegendő csak a biztonsági kart behúzni és már be is indul a motor, anélkül, hogy bármiféle erőt kellene kifejtenie. A Husqvarna fűnyírók egyszerűen kezelhetők, könnyen tisztán tarthatók, minimális a karbantartási igényük, ugyanakkor erősek, masszívak és hosszú időre megoldják a fáradtságmentes fűnyírást és a gyep tökéletes karbantartását.

Husqvarna Fűkaszák

A Husqvarna fűkaszák kiemelkednek alacsony súlyukkal, kedvező üzemanyag fogyasztásukkal és alacsony vibrációs mutatóikkal. Fontos szempont a motorok tervezésénél a környezet védelme, így a Husqvarna kaszák egyedi X-Tork motorral rendelkeznek. Ez a konstrukció 75 %-al csökkenti a károsanyag-kibocsátást és 20 %-al az üzemanyag fogyasztást. A motoros kaszák nagy többségére automata Stop kapcsolót szereltek, ami azt jelenti, hogy amikor a gépet leállítjuk a kapcsoló automatikusan visszatér az indítási pozícióba így könnyebben elindítható. Ezekkel a fűkaszákkal a munkát kiegyensúlyozottnak és kényelmesnek fogja érezni, mert a vállheveder segítségével a súlypont a legideálisabbra állítható, emellett extra hosszú tengellyel látták el, hogy mindent elérjen velük, amit csak szeretne. Attól függően, hogy melyik modellt választja a Husqvarna kasza sokoldalú eszközzé válhat a kezében. A damilfej megfelelő eredmény biztosít a puha, zöld szárú növények vágásában, míg a vágótárcsával nehezebb körülmények között is tökéletesen dolgozhat. A vágóeszközök cseréje pedig nagyon egyszerűen és gyorsan elvégezhető. A különböző típusoknál más-más előnnyel találkozhatunk. A kétütemű benzinmotoros Husqvarna kaszák mellett egyre népszerűbbek az akkumulátoros meghajtású típusok. Ezeknél két fontos előnyről beszélhetünk. A legfontosabb természetesen a környezet védelme, azaz a nulla károsanyag kibocsátás és a rendkívül alacsony zajkibocsátás. A másik fontos tulajdonság a vágófej forgásirányának változtathatósága. Ezzel elérhetjük, hogy a vágás során a nyesedék ne repüljön az utak, járdák, adott esetben emberek, állatok vagy autók felé. Azaz a biztonság is kiemelkedő ezeknél az akkumulátoros kaszáknál.

Husqvarna Láncfűrészek

A Husqvarna láncfűrész termék palettája mindent tartalmaz. Nehéz munkára tervezett gépektől, a háztartásokban használatos kis fűrészekig, illetve készít különböző típusokat fakivágáshoz, metszési munkákhoz és tűzifa aprításához is. Természetesen a láncfűrészek tervezésénél is kiemelt fontosságú a környezetvédelem és a környezet megóvása ezért itt is a már jól bevált X-Torq motorokat alkalmazzák, hogy minél kisebb legyen az üzemanyag fogyasztás és a lehető legalacsonyabb a károsanyag-kibocsátási szint. Ezzel pedig megfelelnek a Husqvarna fűrészek a világ legszigorúbb károsanyag kibocsátási előírásainak is. Kombinált szívató leállító szabályzó segítségével könnyedén indíthatja a láncfűrészt és ez egyben megakadályozza, hogy a motor túlszívja magát. A levegőtisztítási rendszer centrifugális elven működik így megnő a szűrő cserék közötti időtartam. A könnyű indítási rendszer funkciójának köszönhetően az indító zsinór ellenállása 40 %-al csökkentett így minimális erőkifejtéssel gyorsan és könnyedén tudja elindítani a gépet. Halk és üzemanyag nélküli munkavégzés is lehetséges az akkumulátoros láncfűrészeivel, amelyek hihetetlenül hatékonyan képesek dolgozni. 36 V-os Lítium akkumulátor működteti őket és különleges szénkefe nélküli motorral szerelik ami a benzinmotorok hoz hasonló teljesítményt nyújt. Ezek nagyon csendesen üzemelnek, hatékonyak és a lehető legkörnyezetbarátabb technológiát képviselik.